Zondag 11 oktober, Macharen

Onder het genot van een lekker herfstzonnetje zijn we met een mooi aantal muzikanten afgereisd naar het pittoreske Macharen. Eerlijk gezegd waren er wat muzikanten bij die het optreden niet helemaal zagen zitten. Een concert is immers niks voor de Jeroen Boschverkenners Band, wij lopen liever buiten door de straten van een stad of dorp. In  Nederland, Duitsland, Belgie of zelfs Frankrijk.

Maar ach… Jong Leven heeft ons als eens bezocht, dus tijd om wat terug te doen.

Een klein aantal muzikanten was al vroeg aanwezig, maar het gros kwam conform planning rond een uurtje of 15:00 uur aan. Doordat onze materiaal meester een weekendje weg was, was er besloten dat iedereen zijn of haar eigen instrument meenam. Doordat het tenue van vandaag beperkt was tot de bandbroek en de bandpolo hoefde ook het volledige tenue niet mee.
Dit alles zorgde er voor dat het in en uitladen ook wel erg soepel ging. Enkel de broeken hoefde uit de auto van Rini gehaald te worden, wat met een man of 4 ook soepel ging.

Dan het concert…
Door de organisatie was gevraagd of we wellicht marcherend binnen konden komen. Helaas ging dat niet door de smalle en vooral ook lage ingangen.
Het zaaltje zat overigens ook behoorlijk vol met enthousiaste mensen. Daardoorheen marcheren was ook een uitdaging geworden.

De band heeft een aantal mooie muziekstukken gespeeld waaronder Parade of the champions, De Kremmer, Tequila Sunrise, Thrift shop en Ticket to ride. Ieder nummer werd erg enthousiast ontvangen !

Ook de tamboerstukken werden erg goed ontvangen. Zowel na Base als Funny sticks kregen we de handen op elkaar.

Ook de showstukken werden zeer goed ontvangen !! Kippenvel tijdens “Also sprach”… en verraste gezichten tijdens “japanese drums” !!

Tot slot kregen we zelfs tijdens de toegift van Seven Nation Army de handen op elkaar.

Een concert mag dan wel niet “ons ding” zijn, toch zetten we ook op zo’n evenement iets heel moois neer ! Misschien toch maar eens wat vaker doen ??

Het concert is na te luisteren op ons Youtubekanaal.