Het exercitieweekend

Het is al enige jaren traditie binnen de band om in het voorjaar, zo tussen de carnaval en de Pasen, een weekend weg te gaan. We gaan dan om 2 redenen. De eerste is om hard te werken aan ons gezamenlijke doel en dat is muziek maken op een hoog niveau. En omdat de band graag marcheert, doen we dat in het weekend ook. Vooral de zaterdag wordt daarvoor gebruikt. De tweede reden is om gezellig met elkaar weg te zijn. Tussen het harde werken door is er ook voldoende tijd om te ontspannen. We hebben dan de tijd om elkaar beter te leren kennen en om gezellige dingen met elkaar te doen.

Dit jaar zijn we op 4, 5 en 6 april weggeweest. Het weekend werd gehouden in Steensel in de blokhut van Scouting, prachtig gelegen in de bossen. De grootste groep is daar op de vrijdagavond naartoe gegaan en heeft daar een gezellige avond gehad. Op zaterdag zijn er nog wat mensen na gekomen. Die dag hebben we zo gezegd gebruikt om ca. 4 uren te exerceren. We zijn bezig geweest met de voorbereiding van de Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen in Hamont op 9 juni a.s. Verder hebben we nog wat nieuwe dingen geoefend die we op straat kunnen gebruiken. Er was nog wel wat te regelen/improviseren, want het veld bij de blokhut was wat aan de smalle kant. Maar door bemiddeling van onze voorzitter mochten we ’s middags gebruik maken van het hoofdveld van Voetbal Vereniging Knegsel, een paar kilometer verderop.

Wat hebben we die zaterdag gerepeteerd:

·         Zoals gezegd het gehele programma zoals we dat gaan uitvoeren in Hamont. We hebben de exercitie verder geperfectioneerd vooral tijdens “March of the Herald”. Ook hebben we nog een nieuwe manoeuvre geoefend die echt spectaculair is, vooral omdat we dat doen onder ons Up-Tempo-nummer “A Ticket to Ride”. Flitsend.

·         Verder hebben we een nieuwe formatie geoefend voor “op straat”. Idee daarachter is, als de tamboers een slagwerkmars spelen, waarom lopen ze dan niet voorop? Nou, dat kan geregeld worden. Een snelle wisseling van achter naar voor en je hebt het voor elkaar. Iets wat we komend seizoen op straat willen gaan uitvoeren.

·         Last but not least hebben we gewerkt aan een stukje “straatshow”. Te gebruiken op veel verschillende momenten. Leuk om tijdens een streetparade te brengen en het publiek te vermaken.

 

Zoals gezegd was er ook nog voldoende tijd voor ontspanning. Er waren voetballen en tennisballen om lekker even te schieten of te gooien. Verder hebben een aantal zich bezig gehouden met het Scandinavische spel Kubb. ’s Avonds hebben we een speurtocht gedaan door Steensel met vragen en een “slagzin” waarvan de letters gevonden moesten worden. Bij terugkomst was het kampvuur aan en daar werd luidkeels gezongen door de aanwezigen.

 

De volgende morgen hebben we weer genoten van de lekkere eieren met spek, gebakken door onze eigen Bart. Ondertussen hadden de meeste hun spullen al ingepakt en na een gezamenlijke schoonmaak zijn we weer afgereisd naar ons eigen ’s-Hertogenbosch. Weer een heel gezellig, leuk en vooral geslaagd weekend. Nu op naar de optredens.

 

Groet,

De TM