Hamont, een verslag van Yael

Ik ben 10 jaar en ik zit bij de Jeroen Bosch verkenners band, ik ben het jongste bandlid. Ik speel al twee jaar bij de band. Het eerste jaar had ik alleen les en dit jaar mocht ik na de les van Bryan meespelen met de band.
Op 8 juni zijn we naar Hamont in België geweest. We hadden daar een echte wedstrijd. Het was een hele grote wedstrijd met heel veel muziekkorpsen. Ik mocht meespelen. Dit was de eerste keer voor mij dat ik mee mocht spelen in zo'n wedstrijd. Ik wist niet precies hoe het ging en vond het dan ook heel spannend.

Het was een hele gezellige dag. Mijn moeder had Eva (mijn zus) en ik naar de Seringenstraat gebracht. We gingen bij Manon in de auto. We moesten een uur rijden. Mijn moeder, oma en mijn kleine zusje kwamen iets later.
Toen we in Hamont kwamen zag ik pas hoeveel mensen er waren. We moesten alle instrumenten uitpakken en ondertussen zagen we hoe de andere bands aan het oefenen waren. Ze waren best goed.

Het was die dag snikheet en toen we ons pak aan moesten doen stond het zweet al op mijn hoofd. We hebben even geoefend en toen Rick zei dat we gingen beginnen was ik super zenuwachtig. Rick riep: Opstellen! En ik was zo bang dat ik een verkeerde kant op zou gaan. Of iets verkeerds zou spelen.

We speelden ons eerste liedje en dat liedje is ook mijn lievelings liedje namelijk Trift shop! Het ging kei goed. We kregen veel applaus. Daarna speelden we nog ticket to ride.  Ook dat ging  goed. Rick ging iets zeggen tegen het publiek. Daarna liepen we van de markt af. 
Toen we dat gedaan hadden moesten we weer even wachten achter het podium.

Samen met Eva en Ralph hebben we een frietje gegeten en hebben we een lekker ijsje gegeten. We moesten om 5 uur weer verzamelen om te wachten op de prijsuitreiking. En wat denk je we hadden gewonnen. We werden kampioen van de Lage Landen!

Ik was heel trots. Rick vroeg of ik samen met hem de prijs op wilde halen. Dat vond ik geweldig. Al die mensen keken naar ons en gaven ons een groot applaus. Het was een geweldige dag! Hopelijk spelen we volgend jaar weer voor zo'n grote wedstrijd.Na het omkleden barstte er verschrikkelijk onweer los. We zijn echt de auto ingevlucht. Snel naar huis en onderweg hebben we lekker bij de Mac gegeten.

Groetjes Yael Katz