Intocht Avond 4daagse

Ook ik heb gelopen met de avond4daagse. Natuurlijk. Als je zelf 2 kinderen hebt in de leeftijd en ze zitten ook nog op de school die al 5 jaar op rij met de meeste kinderen mee doet (procentueel) dan moet je wel (die school is KC Sterrenbosch). Dus in de benen en hop 10 km lopen. Maar de laatste avond ben ik na een paar km “afgehaakt” van de officiële route om me in ’t Pelleku aan te sluiten bij de band.

Na het omkleden zijn we afgemarcheerd naar de Hekellaan, het startpunt van de officiële Intocht. Daar is het altijd wachten op de lopers. Maar omdat er steeds meer bekende musici verschijnen voor de Intocht, is het altijd best gezellig en gaat het wachten toch nog snel.

Nadat “onze school” achter Jong Amantius gestart was voor de Intocht, was het tijd voor alle korpsen om op te stellen. En dan wordt er iedere keer een “plukje” lopers losgelaten en dan weer een korps. Wij waren als 3de aan de beurt. Na de tocht door de Van Deventherstraat, Baselaarstraat, Windmolenbergstraat, Hinthamerstraat en Torenstraat kwamen we op de Parade. Ik moet trouwens zeggen dat de tocht lekker door liep. Vaak is een dergelijke tocht steeds stoppen en doorlopen enz.

Na aankomst was er een welverdiende consumptie. Na die genuttigd te hebben en wat gekletst hier en daar, hebben we nog stilstaand een stukje gespeeld. Ook hier op de Parade ging Trift Shop er goed in. En daarna hadden we een speciaal moment dat door velen positief verrast werd ontvangen, ook de mensen om ons heen: Ik heb voordat we terug marcheerden, het stokje (letterlijk) overgedragen aan Bryan Verel. Niet definitief, maar voor de gelegenheid. Hij gaat de band namelijk voor op de komende Taptoe in Empel. Vandaar deze gelegenheid om eens goed te oefenen. Bryan, veel succes alvast in Empel.

Aan de andere kant voor mij de gelegenheid om weer eens met een trompet muziek te maken in de band op de terugtocht naar ’t Pelleku.

De TM