Koningsdag Vught

Editie 30 werd er geroepen, toen we stonden te wachten om op te mogen voor onze aubade voor het gemeentehuis van Vught. En of het er echt 30 zijn weet ik niet, maar het is wel een traditie dat de band optreedt in Vught. Al hoewel 30? Ook weer 1 natuurlijk, want het was voor het eerst Koningsdag.

In ieder geval was het een zonovergoten dag! En voor de eerste keer met meer dan 30 leden op straat. We mochten 7 nieuwe mensen verwelkomen in de gelederen (eentje had helaas plankenkoorts) voor ons eerste optreden van dit seizoen. Da's ook altijd een mooie gelegenheid om nieuwe nummers uit te proberen. Vooral Thrift Shop (geschreven door Bryan Verel) viel goed in de smaak bij de mensen op het bordes. Na onze aubade zijn we snel afgemarcheerd richting Huize Elisabeth om daar de popelende kinderen met hun versierde fietsen op te halen. Natuurlijk hebben we eerst wat gespeeld voor de bewoners. Daarna was er gelukkig wat te drinken en hebben we de gelegenheid gebruikt om nieuwe groepsfoto's te maken. Toen was het echt tijd om te vertrekken want de kinderen hielden het bijna niet meer uit. Na een rondje door de tuin en een kleine optocht, hebben we de kinderen voor het gemeentehuis gebracht.

Toen zat het er voor ons op, dus terug naar de firma Van den Berg om om te kleden. En als de kortste weg dan via de vrijmarkt is, dan maar dwars er door. Ook voor de mensen daar leuk om muziek voorbij te horen komen. Met zoveel mensen wordt het trouwens wel een beetje krap op de binnenplaats van het genoemde schildersbedrijf, maar gelukkig past het nog net. Met wederom dank dat we gebruik mogen maken van deze bedrijfsruimte.

Na het omkleden en opruimen, zijn we nog even richting terras gegaan voor een welverdiende consumptie. Maar natuurlijk niet zonder eerst de traditionele loempia's. Toen was het tijd om weer huiswaarts te gaan. Vught, tot volgend jaar maar weer.

De TM.

 

Een indruk van een junior.....:

M’n eerste buiten optreden….

Vorig jaar mocht ik al mee met het Efteling optreden maar toch was Koningsdag m’n eerste echt optreden. Nu met hoed en alles erop en eraan !!

We verzamelden bij het schildersbedrijf in Vught. Ik vond het erg fijn dat iedereen heel veel hulp gaf bij het aankleden. Iedereen had goede tips, de een voor de trommelband, de andere voor het koppel. En Bart natuurlijk voor de hoed ! Hij paste precies !!

Ik vond het erg fijn dat Rick de stoktekens nog even doornam, er was iets veranderd wat niet op papier stond.

Ik vond het lopen in de groep erg goed gaan. Ik hoorde dat het best druk was bij het Raadhuis, ik heb daar niet veel van gezien….

Sommige stoktekens kon ik achteraan niet zien. Gelukkig wist Mark ons door te geven welk nummer we gingen spelen.

Ik kijk erg uit naar de volgende optredens !! Ik heb erg genoten !

Ralph van der Heijden
Tamboer.