Het eerste optreden in pak voor Janneke! (Lyrist)

Zaterdag 27 april.

Vandaag is het dan zover, ik ga voor het eerst in uniform meelopen met de Grote Band. Ik heb al jaren gerepeteerd en geoefend. Eerst 1 keer per week individuele les en soms samen met de andere jeugdleden samen muziek maken op de vrijdag. In september 2011 mocht ik voorspelen en sindsdien repeteer ik iedere week mee met de grote band.

Tijdens de Re√ľnie van de band vorig jaar en het concert met de Kerstdagen op de Parade mocht ik voor het eerst meedoen tijdens een concert, waarbij we niet hoefden te lopen. Maar toen was mijn uniform nog niet klaar en nu dan eindelijk IN UNIFORM en tijdens het lopen ook nog spelen!

We gingen een hele leuke versierde kinderfietstocht begeleiden, vanwege Koninginnedag. Vanwege de inhuldiging van de nieuwe koning verplaatst naar de zaterdag voorafgaand. Vlakbij ons repetitielokaal, dus dat was fijn!

Ik was expres vroeg gekomen, omdat ik nog niet zo goed wist hoe alles zou gaan en toen we klaar waren gingen we op pad! Ik moest meteen aan de bak, en spelen en goed opletten dat ik in de maat loop en natuurlijk ook oppassen dat ik niet zou vallen! En na afloop kregen we applaus en kwamen er verschillende mensen aan mij vragen welk instrument ik nu eigenlijk speelde, want ik was vandaag de enige met een Lyra! Ik vond het een heel bijzondere ervaring en het enthousiasme langs de route van de mensen vond ik erg leuk. Voordat we weer terug gingen had ik nog even een lekker stuk chocoladetaart van de taartenwedstrijd gescoord, die ik pas kon op eten toen we terug gelopen waren, want iedereen stond op mij te wachten! Ik was vergeten dat je na een optreden natuurlijk ook weer terug moet lopen muziek spelend!

Er staan nog 3 optredens de komende 2 weken in de planning, ik heb er in ieder geval zin in!

 Janneke van Houtert, 11 jaar

speelt op de Lyra