1990

Tijdens het Intercamp in De Kluis gooide een bandlid de deur van zijn auto dicht terwijl de autosleutels er nog in lagen. De auto moest opengebroken worden. De toenmalige maître, Eugene Ploegmakers, lachte het betreffende bandlid heel hard uit. Maar toen wist hij nog niet dat hij zelf ook zijn autosleutels in zijn auto had laten liggen en de deur dicht had gegooid!
Tijdens het Landelijk Band Concours in Boskoop trad de band op met nieuwe koperen troms en voor het eerst in de eredivisie mars sectie A.
Met carnaval kon door een storm de carnavalsoptocht niet doorgaan. De band ging, gewapend met rood-wit-gele dassen, hier ludiek op in en ging kijken of het echt zo hard waaide op de route. Zij liepen de hele route met muziek en meldden na afloop dat het veilig was.

1991

Na 11 jaar trouwe dienst stopte Hans Deckers met het geven van instructie.
Voor het eerst in de geschiedenis van de band namen we toen een beroepskracht als instructeur in dienst. Dit was Ron Jordens. Voorheen waren de instructeurs mensen uit eigen opleiding of van andere korpsen.
Een van de mijlpalen in de geschiedenis van onze deelname aan het Landelijk Band Concours was, dat dit jaar voor het eerst een bandlid te laat kwam op het concours. Nadat er bandleden hun vinger blauw hadden gedrukt op de deurbel van het betreffende bandlid en hun vuisten paars hadden geslagen op de ramen (er waren zelfs mensen op het dak van het huis geklommen!), is de bus alsnog zonder het bandlid naar Arnhem vertrokken.
Tijdens het concours was het Jeroen Bosch Fysioteam, bestaande uit een aantal invalmuzikanten, aanwezig om voor uitgevallen muzikanten van de band in te vallen.

1992

De band bestond 40 jaar. Ter ere van dit jubileum maakte de band een reis naar Engeland (Sevenoaks). Tijdens het Landelijk Band Concours in Maastricht promoveerde de band naar de eredivisie show. De band behaalde hier 312 punten.
Het begin van een langdurige samenwerking met een busmaatschappij werd gemaakt. Voor de eerste keer reed Dort van Hooff de band naar een optreden. Verder verzorgde band voor het eerst een optreden in Frankrijk.
Na een slepende discussie, die zelfs ontaardde in het oprichten van een anti-comité, werd toch de beslissing genomen om meisjes toe te laten tot de band: Linda en Annuska kwamen bij de band.

1993

Tijdens het Landelijk Band Concours in Vlaardingen trad de band voor het eerst op op eredivisieniveau. We wonnen een eerste prijs met onderscheiding (328,5 punten) en vierden dit met een gigantisch feest.
De band nam voor het eerst deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. We behaalden een gouden medaille met 80,2 punten voor de show.

1994

De band moest afscheid nemen van Eugene Ploegmakers als tamboer-maître. John Verel nam zijn taak over.

1995

We deden mee aan de Jachthoorndag en het KNF-festival in Heerlen. De band zouden buiten mededingen meedoen, maar door een spraakverwarring werd het optreden toch beoordeeld. Aansluitend was er een gala-avond in een feesttent, waar we al dansend en hossend door de vloer zakten.
Ook namen we deel aan de Wereld Jamboree in Dronten.

1996

Dit jaar was het Landelijk Band Concours in Enschede. Hier trad de band voor het eerst op op kunstgras.
We namen deel aan het muzikale evenement rondom de Maasland Trofee in Roermond.

1997

Het Intercamp was dit jaar in Sittard op het terrein van de CIOS. Na een muzikale ronde te hebben gemaakt over het terrein, zaten we tot aan onze knieën onder de modder.
We verzorgden de opening van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade samen met de jachthoornkorpsen uit Heerlen, Hilversum en Leerdam. We traden op met onze show en deden mee aan de marswedstrijden. We behaalden hiermee twee zilveren medailles.
Weer een mijlpaal in de geschiedenis van de deelname van de band aan het Landelijk Band Concours: We hebben ons optreden op het Landelijk Band Concours moeten uitstellen. We misten op het moment dat we moesten optreden twee bandleden en moesten dus een ander korps voor laten gaan. Toen we dan toch hadden opgetreden, werd het concours geteisterd door een hevige storm en moest iedereen naar binnen geëvacueerd worden.
We namen deel aan Taptoe Rosmalen. Door de deelname van een heleboel topkorpsen was zelfs SBS6 aanwezig.

1998

De band mocht dit jaar de titel “Kampioen der Lage Landen Sectie B” voeren.
Tijdens het Landelijke Band Concours in Middelburg traden wij op met een demoshow. Wegens weersomstandigheden werd het concours in een sporthal gehouden.
Tamboer-maître John Verel droeg zijn taak over aan Olaf Molhuysen. Olaf trad voor het eerst als tamboer-maître op tijdens de Sinterklaasintocht.

1999

Voor de eerste keer nam de band niet deel aan het Landelijk Band Concours dat dit jaar werd gehouden in Vlaardingen.
Er werd een grote taptoe in ’s-Hertogenbosch georganiseerd en de band was uitgenodigd. Dit was voor het eerst sinds jaren weer een taptoe in eigen stad.
Onze instructeur Piet Claessens ging ons verlaten. Eddy Knoop nam de taak van Piet over.
Ook namen we deel aan Taptoe Voorthuizen

2000

Dit jaar heeft de band deelgenomen aan Taptoe Breda. We verzorgden tien dagen lang een optreden samen met zeven andere burgerkorpsen.
Tijdens het concours in Almelo behaalde de band een eerste prijs.
Ook ons optreden in Elst bleef niet onbeloond. De band won ook hier een eerste prijs.